Subscribe News Feed Subscribe Comments

Nusantara Culture Night






Konsert Nusantara Culture Night (Di Pintu Taubat), actualy tau tentang konsert ni dari blog seseorang. Minat sangat nak pegi consert ni sebab ada opick, artis indonesia yang memang best suaranye, dulu-dulu opick ni merupakan seorng artis rock, tp dia mendapat hidayah katanya lalu dia menghasilkan album berbentuk dakwah untuk albumnnya yang ke 7. hemm tu la serba sedikt tau tentang opick. Masa nak pergi konsert opick ni.. bagi tau la kat kak seri suruh dia beli tiket sebab konsert tu diadakan kat UIA gombak tempat kak seri study, pelik sebab kak seri tak tau pun ada consert tu.. myby kurang promosi kat dlm UIA kot, maka terpaksa la carikan contact no org yg jual ticket kat blog org tu. Malam 6 ogos dengan berjalan kaki ke Main Hall CAC kerana kereta kak seri rosak, sampai la ke konsert opick yang ditunggu-tunggu hehe.. penat berjalan hilang terasa. Pengacara malam tu pown agak menghiburkan dengan pelbagai celoteh, pengacara dia sorang student Indonesia dan sorang Malaysia. Start je opick punya persembahan terus naik bulu roma dengar suara dia..live pulak tu huhuhu excited sangat. Lagu-lagu yang dinyanyikan malam tu semua ada kisah disebaliknnya,Opick sempat ceritakan serba sedikit. Sememangnya sepanjang konsert yang berlansung hampir 3 jam memang menghiburkan dan menginsafkan. Kesimpulannya..konsert malam tu memang gerean bangat sih..
 
A piEcE of ReMeMbEeR | TNB